Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Aanvraag ouderschapsverlof – start bij de werkgever!

Vaak zitten met mensen met vragen over de aanvraag ouderschapsverlof. Kan ik geld terugkrijgen van de belastingdienst, kan ik zo maar al mijn uren opnemen? Hoeveel uur heb ik precies? Wat komt er nog meer bij kijken? Het is lastig om, zeker als je nog nooit met deze regeling hebt gewerkt, in te schatten wat de mogelijkheden en onmogelijkheden van het ouderschapsverlof daadwerkelijk zijn. Daarom is het aan te raden om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en je bij te laten praten door de echte experts.

Die echte experts kunnen je namelijk precies vertellen hoe het zit met het laatste jaar van de ouderschapsverlofkorting die de belastingdienst hanteert en voor wie het ouderschapsverlof eigenlijk is. We raden je daarom aan om, naast dat je jezelf goed informeert via het zoeken op internet, gebruik te maken van de personeelsadviseurs uit je organisatie. Zij zijn als het goed is perfect op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om een aanvraag ouderschapsverlof succesvol te laten verlopen en er voor jou het beste uit te halen.

Aanvraag ouderschapsverlof – waar rekening mee houden?

Het belangrijkste om rekening mee te houden bij de aanvraag ouderschapsverlof 2014 is dat het komend jaar waarschijnlijk het laatste jaar is waarin het mogelijk is om gebruik te maken van de korting die de belastingdienst verstrekt. In het kader van de bezuinigingen en het plan van minister Asscher om te snoeien in het aantal kindregelingen, verdwijnt de ouderschapsverlofkorting. Het kan dus de moeite lonen om middels het maximaal aantal uren gebruik te maken van deze korting.

Dit doe je door op het moment dat je weet hoeveel uren je precies beschikbaar hebt, een aanvraag in te dienen bij de belastingdienst. Je kunt er voor kiezen om dat via je voorlopige teruggaaf te doen of om dat juist aan het einde van het jaar in te vullen. Het voordeel van het eerste is dat je direct je geld hebt, het voordeel van het tweede is dat je nooit te veel geld aanvraagt. Laat je hierin eventueel adviseren door iemand met verstand van belastingen.

idi-font-style:normal’>

Comments are closed.