Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Ouderschapsverlof 2014- regels en tips

Benieuwd naar de regels omtrent ouderschapsverlof 2014? Dan bent u hier aan het juiste adres. Laten we beginnen met het belangrijkste: in 2014 zijn de regels voor het opnemen van dit verlof, niet anders dan in 2013. Maakte u al gebruik van de regeling of bent u eerder al eens op zoek geweest naar de belangrijkste informatie? Dan heeft u eigenlijk geen reden om verder te lezen, behalve als u nog een keer bevestigt wil zien hoe het ouderschapsverlof nu eigenlijk geregeld is en wat u moet doen om het aan te kunnen vragen.

De belangrijkste regels blijven zoals gezegd gelijk: u heeft recht op ouderschapsverlof als u de ouder bent van één of meer kinderen tot acht jaar. U heeft recht op 3 maanden onbetaald ouderschapsverlof 2014. Soms is dit gedeeltelijk betaald, soms is dit onbetaald. Dit hangt af van de voorwaarden in uw arbeidsovereenkomst en de voorwaarden die in de cao zijn opgenomen. Het wisselt per werkgever in hoeverre er echt sprake is van een voordeel op dit gebied. Ook de ouderschapsverlofkorting blijft van kracht. Daarover leest u hieronder meer.

Ouderschapsverlof 2014 – aandachtspunten

Er staat een grote verandering op stapel voor wat betreft het ouderschapsverlof. Vanaf 2015 betaalt de fiscus niet meer mee aan het onbetaalde ouderschapsverlof. Dat betekent dat de huidige loonheffingskorting voor het ouderschapsverlof, die afhankelijk is van het aantal uren ouderschapsverlof 2014, komt te vervallen. Dit bedraagt op dit moment een korting van € 4,24 per uur, die u op het eind van het jaar terugkrijgt. U moet er dus rekening mee houden dat u dit vanaf eind december niet meer terugkrijgt.

Overigens kan ook hier in overleg met de werkgever gekeken worden naar de mogelijkheden. Misschien is het aantrekkelijk om bij het aanvragen van ouderschapsverlof iets minder aan te vragen en juist langer te blijven werken. Dit zijn vraagstukken die je met de werkgever op dient te lossen. Maak dus altijd een afspraak met de personeelsadviseur, die kan je alles vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden op het gebied van ouderschapsverlof 2014. Want uiteindelijk is alles erop gericht dat jij zo veel mogelijk bij je kind kunt zijn.

 

Comments are closed.