Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Ouderschapsverlof aanvragen

U moet het ouderschapsverlof altijd binnen een jaar opnemen. Bij een volledige baan kunt u maximaal 26 weken ouderschapsverlof aanvragen. U kunt natuurlijk in overleg met uw werkgever anders overeen komen. Het is daarom altijd verstandig om voordat u via de officiële weg ouderschapsverlof gaat aanvragen dit kenbaar te maken bij uw werkgever.

Ouderschapsverlof aanvragen

Als u recht heeft op ouderschapsverlof en u wilt het gaan aanvragen dan kunt u dit op twee manieren doen. Ouderschapsverlof aanvragen kan door middel van een brief die u richt aan uw werkgever, of door middel van een formulier die u krijgt van uw werkgever. Dit formulier moet u vervolgens invullen en retourneren. Let op: Vraag minimaal twee maand voordat u wilt starten met het verlof het ouderschapsverlof aan bij uw werkgever.

NadelenFamilie3

Mocht u ziek worden, dan krijgt u alleen de uren uitbetaald die u anders zou werken.  Daarnaast bouwt u tijdens uw verlofuren geen vakantiedagen op. Dat is natuurlijk ook wel logisch, maar wel goed om te weten voor het aanvragen van ouderschapsverlof. Daarnaast is het zo dat u geen loon ontvangt voor de uren dat u verlof opneemt, daarentegen kunt u wel gebruikmaken van de ouderschapsverlofkorting, een wettelijke regeling die u belastingvoordeel oplevert.

Comments are closed.