Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Ouderschapsverlof en kinderopvang 2015

Kinderopvang is erg handig voor jou als ouder en erg leuk voor je kind. Hier zal hij of zij veel contact hebben met leeftijdsgenootjes en kunt u zelf wat meer blijven werken. Alleen: een kinderopvang kost geld. Gelukkig is er hiervoor de kinderopvangtoeslag. Je kunt een toeslag aanvragen, zodat de kinderopvang betaalbaarder wordt. Daarnaast kun je ook blijven werken, dus kinderopvang is over het algemeen een redelijk goed betaalbare optie. Kortom hoe ziet ouderschapsverlof en kinderopvang 2015 eruit.

Ouderschapsverlof

Ouderschapsverlof en kinderopvang in 2015

Als je je kind liever zelf wat meer wilt zien en opvoeden, dan kun je als ouder ook ouderschapsverlof aanvragen. Dit houdt in dat je een bepaalde tijd (onbetaald) vrij krijgt om zelf bij je kinderen te zijn. Als een werkgever moeilijk doet over het verlof, houdt dan in je achterhoofd, dat je als werknemer, recht hebt op ouderschapsverlof. Tenzij je nog maar korter dan een jaar bij je werkgever werkt, kan deze jou je ouderschapsverlof niet verbieden. Ouderschapsverlof is een goed alternatief voor kinderopvang, aangezien je geen kinderopvang hoeft te betalen. Daarentegen verdien je wel minder. Al helemaal aangezien vanaf 2015 waarschijnlijk de ouderschapsverlofkorting zal verdwijnen. Momenteel kun je voor de uren dat je met ouderschapsverlof thuis bent, korting op de belasting krijgen. Als deze wegvalt dan is het ouderschapsverlof wat minder voordelig. Natuurlijk is het afhankelijk van het werk dat je doet, of een kinderopvang voordeliger is. Als je meer verdient dan de kinderopvang kost, dan is dit wel degelijk voordeliger. Maar andersom is ouderschapsverlof vanaf 2015 voordeliger.

De combinatie ouderschapsverlof en kinderopvang 2015

Ouderschapsverlof en kinderopvang 2015 zijn natuurlijk ook erg goed combineerbaar. Aangezien vanaf dit jaar het verschil in kosten waarschijnlijk wat kleiner zal worden (natuurlijk is het nog steeds zeer afhankelijk van je inkomen), zal deze factor wat minder worden in de beslissing. Het is uiteraard belangrijk, dat jouw kind een geweldige tijd heeft. Dit kan thuis, maar dit kan ook bij de kinderopvang. Iedere ouder en ieder kind heeft hierin zijn eigen voorkeur. Wat je kiest is dus vanaf 2015 voor veel mensen volledig onafhankelijk van geldzaken. Ouderschapsverlof en kinderopvang 2015 zijn beide goede opties. Vergeet vooral combinatie niet. Meestal werkt een combinatie waarin het kind deels in de kinderopvang is en deels thuis bij de ouder(s) die ouderschapsverlof hebben opgenomen erg leuk.

Comments are closed.