Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Ouderschapsverlof en uw salaris

Voor de uren waarin u ouderschapsverlof heeft opgenomen krijgt u geen salaris. U krijgt natuurlijk wel gewoon de uren die u gewerkt heeft betaald. Het kan zijn dat u andere afspraken heeft gemaakt met uw werkgever, in geval kan het zijn dat uw werkgever u (gedeeltelijk) doorbetaalt in de uren dat u verlof opneemt. Het ouderschapsverlof kan ook nog andere invloeden hebben op uw inkomen, hieronder geven wij dat puntsgewijs aan:

Ouderschapsverlofkorting

U kunt een heffingskorting krijgen op de inkomsten belasting, meer informatie hierover vindt u hierDoordat u ouderschapsverlof opneemt en uw maandelijkse inkomen daardoor ziet zakken, kan het mogelijk zijn om aanvullende bijstand te krijgen. Dit kunt u alleen aanvragen wanneer u onder het sociale minimum komt met uw inkomen.

Toeslagenouderschapsverlof 3

Ouderschapsverlof kan van invloed zijn op de hoogte van eventuele toeslagen die u ontvangt. Zo kunnen bijvoorbeeld zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en huurtoeslag meer of minder worden, omdat er iets verandert in uw inkomen. Ons advies is om dit vantevoren goed uit te zoeken,  zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Een uitkering

Overigens is het goed om te vermelden dat het kabinet Rutte plannen heeft om in 2015 de ouderschapsverlofkorting af te schaffen. Ons advies is om hier dus niet op te wachten in 2013 en 2014, wellicht bestaat het ouderschapsverlof in 2015 niet meer.

Comments are closed.