Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Ouderschapsverlofkorting 2014 – laatste jaar met voordelen!

Dit is een belangrijk bericht voor iedereen die overweegt ouderschapsverlofskorting 2014 in te zetten. Doe het nu en gebruik het direct. Maak je ouderschapsverlof uren zo goed en zo kwaad als het kan, zo veel mogelijk op. Als je in aanmerking wilt komen voor de korting in 2014 tenminste. Want dat is het laatste jaar dat deze korting, van €4,11 per uur opgenomen ouderschapsverlof, daadwerkelijk ingezet kan worden. Vanaf 2015 is deze regeling in het kader van de bezuinigingen geschrapt.

Je hebt recht op een aantal uren ouderschapsverlof in 2014. Dit is bijvoorbeeld 26 (het aantal weken waarop je recht hebt) maal een 36 uur contract. Daarmee heb je in totaal recht op 936 uren aan verlof. Je kunt, als je dit ouderschapsverlof volledig hebt opgenomen of voor een deel (afhankelijk van de door jou gemaakte keuze en de voordelen die hieraan zijn verbonden) 936*4,24 uur aan ouderschapsverlof opgeven als korting.

Hoe werkt de ouderschapsverlofkorting 2014?

Dat werkt als volgt: je geeft bij de belastingdienst aan het begin van het jaar aan hoeveel je wilt gebruiken aan ouderschapsverlof 2014. Op het moment dat je dat hebt gedaan, krijg je via de voorlopige teruggaaf een bedrag terug van de belasting. Je kunt dus maximaal 936*4,24 aftrekken van het totaal door jou te betalen bedrag aan belasting. Op het moment dat je dit voorafgaand aan het jaar doet, krijg je iedere maand een bedrag teruggestort.

Je krijgt dan een deel van het bedrag dat je niet hebt verdient, terug als belastingteruggave. Dit gaat tot bepaalde limieten en het kan geen kwaad om je daar op de website van de belastingdienst goed in te verdiepen. Op het moment dat het allemaal geregeld is, kan je gebruik maken van het ouderschapsverlof en maximaal profiteren van het laatste jaar dat je gebruik kunt maken van deze korting. Na 2014 moet je het helemaal op eigen kracht doen.

ten te komen. Let op, het is altijd situatie gebonden wat er precies gebeurt, dus we kunnen geen bindende uitspraken doen. Feit is wel dat je als je van ouderschapsverlofkorting gebruik wilt maken, je dit dit jaar moet doen.

 

Comments are closed.