Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Ouderschapsverlofkorting berekenen – 2014: kosten?

Ouderschapsverlofkorting berekenen over 2014? Het is niet eenvoudig om de ouderschapskorting 2014 te berekenen. Maar met een beetje goede wil is de ouderschapsverlofkorting 2014 toch ook wel weer snel beschikbaar en uitgerekend. Waar je rekening mee moet houden, is in ieder geval dat 2014 voorlopig het laatste jaar is waarop je gebruik kunt maken van deze korting. Het is dus zaak om hier zo snel mogelijk aan te beginnen en zeker te weten dat je maximaal hebt geprofiteerd van de mogelijkheden die deze korting biedt.

Hoe de ouderschapsverlofkorting 2014 werkt en hoe je de kosten berekent? Dat lijkt op hogere wiskunde. Het belangrijkste is dat je scherp hebt hoeveel je precies minder wilt gaan werken. Je hebt in totaal recht op 26 weken ouderschapsverlof maal het aantal uren dat je werkt. Dus het kan zijn dat je in totaal recht hebt op 396 uur aan ouderschapsverlof. Die uren kan je inzetten, ook voor de ouderschapsverlofkorting en wat daarbij hoort. De berekening gaat grofweg als volgt:

Je verrekent het aantal uren dat je in totaal hebt opgenomen met je brutosalaris. Stel dat je 10% minder bent gaan werken en je in totaal 300 uur hebt opgenomen, dan kun je 300* 4,24 (het bedrag van de korting op huurbasis) van je brutosalaris af halen. Dit bedrag wordt dan verrekend met het teveel aan belasting dat je hebt betaald. Dat deel van de belasting krijg je teruggestort.

Ouderschapsverlofkorting berekenen – 2014: het jaar van P&O

Hoe de berekening van de ouderschapsverlofkorting precies uitpakt, is per persoon en per situatie verschillend. Het is daarom zaak om op korte termijn een afspraak te plannen met de mensen van personeel en organisatie. Zij kunnen je namelijk precies vertellen hoeveel je nodig hebt om een bepaalde korting te bereiken en wat je daarvoor moet doen.

Aan de hand van verschillende rekenmodellen zullen zij je meenemen en er voor zorgen dat je de juiste keuze maakt. Ook kunnen zij verschillende proefberekeningen voor je maken en je precies de voor- en nadelen uitleggen van de wijzigingen die er aan zitten te komen. Let op, het is altijd situatie gebonden wat er precies gebeurt, dus we kunnen geen bindende uitspraken doen. Feit is wel dat je als je van ouderschapsverlofkorting gebruik wilt maken, je dit dit jaar moet doen.

Comments are closed.