Ouderschapsverlof

Aanvragen-Korting-Berekenen-2013-Belasting

Papadag

Ouderschapsverlof voor vaders wordt in de wandelgangen ook wel een papadag genoemd. Het zijn dan de vaders die meestal een vaste dag in de week een vrije dag hebben om voor hun kind(eren) te zorgen. Op deze manier zijn vaders meer betrokken bij het opgroeien van de kinderen. Grote voordeel hierbij is dat het kind(eren) dan niet naar de kinderopvang hoeft.

Daarnaast blijkt uit verschillend onderzoek dat het de relatie tussen papa en kind op een positieve manier bevordert. Wij van ouderschapsverlof.nl raden iedere vader dan ook aan om een papadag op te nemen. Bekijk voor de mogelijkheden, rechten en randvoorwaarden deze site. We hebben geprobeerd op een zorgvuldige manier uitleg te geven over de mooie kansen die ouderschapsverlof voor u kunnen betekenen.

Papadag en de voordelenpapadag

Een papa-dag biedt veel voordelen voor de vader, zoals hierboven beschreven geeft het in ieder geval de ruimte om nadrukkelijk betrokken te zijn bij de eerste levensjaren van de kinderen. Het is belangrijk dat de kinderen op deze manier ook de vader goed leren kennen. Kleine kinderen leren alles van hun ouders en het is goed voor ze, dat ze dit van zowel de moeder als de vader doen.

Door de ouderschapsverlofkorting, een regeling vanuit de overheid, is het erg aantrekkelijk om deze extra vrije dag op te nemen zonder er al te veel in loon op achteruit te gaan. Door deze korting krijg je een bedrag terug van de belastingdienst. Hierdoor kan het ook financieel aantrekkelijk zijn om deze papadag op te nemen. Je krijgt er immers een korting voor en bespaart op de eventuele kosten van Kinderopvang. Juist de Kinderopvang waar wel zoveel op wordt bezuinigd en wat dus steeds duurder wordt. Hoe het precies met de ouderschapsverlofkorting zit en hoe u deze berekent vindt u op deze site.

 

Comments are closed.